A vásárláshoz regisztráció nem szükséges!
Kérdése van?
06 20 97-08-714
Ingyenes szállítás
Számos terméknél!
Kosár tartalma
Az Ön kosara üres.

Időjárás előrejelzés

Hírek, vezetési tanácsok:

Téli gumi teszt 2014! 

Számos újdonság, hatalmas verseny a gumigyártók között. A fejlesztők meglehetősen kitettek magukért, most pedig mint mondani szokták "a puding próbája az evés"!

A tél idén sem marad el, így a közlekedők biztonsága érdekében a 2014-2015-ös hideg évszakban is szükség lesz a megfelelő gumiabroncsokra. Ráadásul a téligumik összehasonlítása is menetrendszerűen megérkezik.A 2014-es téligumi tesztek már zajlanak, Az eredmények készülnek. A 2014-es téligumi teszteken számos újdonság vesz részt. Például a prémium gyártók belépő mintái közül a Michelin A5, és a Goodyear UG9 mutatkozik be. De a szintén vezető márkák, a Continental, a Pirelli, a Hankook tovább fejlesztett mintái, alapanyagai is összehasonlításra kerülnek mint ahogy a közép kategóriába sorolt gyártók fejlesztései is bemutatkoznak. A talán kevésbé ismert márkájú téligumik pedig bizonyíthatnak. 

Egy kis visszatekintés:

Tavaly a német autóklub által tesztelt 32 téli gumiabroncsból 4 bukott meg. A bukás oka  minden esetben a gyenge teljesítmény vizes útfelületen. Örvendetesen széles viszont azon abroncsok köre, amelyek között nyugodtan lehet válogatni: összességében 11 különösen ajánlott, és 16 ajánlott eredmény született.

- Két méretet vizsgáltak.

A 2013-as ADAC teszten a 185/60 R15 téli gumik között 7 különösen ajánlott akadt:  Continental TS 850, Dunlop Winterresponse 2, Firestone Winterhawk 3, MIchelin Alpin A4, Nokin WR D3, Goodyear UltraGrip 8, Semperit Speed-Grip 2. Ez a méret egyébként a kis autók (pl. Audi A1, Citroën C3, Fiat Punto, Nissan Micra, Opel Corsa, Seat Ibiza, Skoda Fabia, Suzuki Swift, Renault Clio, VW Polo) között széles körben elterjedt,

A 2013-as ADAC teszten a 225/45 R17, a középkategóriás autók (pl. Audi A3, Mercedes C-osztály, 3-as BMW, Opel Astra, Skoda Octavia) gyakori mérete került tesztelésre . Ebben a kategóriában az ADAC 15 modellt vizsgált. Közülük 4 termék érdemelte ki a különösen ajánlott minősítést, 9 ajánlott osztályzatot kapott, ketten kénytelenek voltak nem ajánlott besorolással beérni. A 4 “jó” téli gumi minden tekintetben kiegyensúlyozott tulajdonságokat mutat, három közülük kiemelkedő erősségekkel is bír. A Continental TS850 havon, a Bridgestone Blizzak LM-32S vízen, a Michelin Alpin A4 kopásállóságban büszkélkedhetett a legjobb eredménnyel. Jóllehet a tavaly új fejlesztésű Uniroyal  MS plus 77 egyéni csúcsokat nem állított fel. 


Rendeletbe foglalta a szaktárca amit minden szerviz szakembere ilyenkor elmond; " 4 milliméternél ne legyen alacsonyabb a gumiabroncs mintamélysége, és téli jelzéssel ellátott gumit használjon az autós" az út és látási viszonyoknak megfelelően.

Változnak a téli gumiabroncs használatra vonatkozó szabályok jövőre hazánkban. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium egyebek mellett 4 milliméterben határozta meg az ilyenkor használatos téli gumik minimális mintamélységét, és egyértelműsítették, rögzítették az elfogadható téli gumiabroncs jelzéseket is.

A szaktárca 2014. január elsejétől több közlekedésbiztonsági célú jogalkalmazást léptet életbe az érintett üzembentartók számára az európai gyakorlathoz igazodva, és egyebek mellett meghatározást adnak a téli gumiabroncs használatra is.

A szabályozás, autósokat érintő legfontosabb eleme, hogy az évszaknak megfelelően a gumi bordázatának 4 milliméternél mélyebbnek kell lennie a biztonság további növelése, a téli gumiabroncs kedvező tulajdonságainak érvényesülése érdekében.

A jogszabály a gumi jelzések (pl. „M+S” vagy „Winter Use” felirat, „Hópihe” ábra) tételes bemutatásával segíti az autósokat a megfelelő minőségű, az évszaknak megfelelő gumiabroncsok azonosításában, beszerzésében.

Az agyon használt téli gumik ideje lejárt!

A gondos autósok számára a rendelet nem eredményez változást. Ám az agyon használt, kritikán aluli,  veszélyes állapotú téli gumik ideje lejárt! A felgyorsult világ, és ezzel együtt a hazai, európai gépjárműpark fejlődésével az autók drasztikus teljesítmény növekedésével a biztonsági berendezések használata egyértelműen szükséges, elengedhetetlené vált és immár januártól a jogalkotók kötelezővé tették. Így a szakszervizek számára, és a hatósági gépjármű ellenőrzések során is a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium határozata lesz az irányadó.


 

A legutóbbi frissítés:

TOP termékek
8 260 Ft + ÁFA (10 490 Ft)
13 402 Ft + ÁFA (17 020 Ft)
14 386 Ft + ÁFA (18 270 Ft)
21 252 Ft + ÁFA (26 990 Ft)
17 512 Ft + ÁFA (22 240 Ft)
13 772 Ft + ÁFA (17 490 Ft)
22 591 Ft + ÁFA (28 690 Ft)
Kereső
Kifejezés:
Utoljára megtekintett
Még nem tekintett meg egy terméket sem.
Hírlevél feliratkozás
Vezetéknév:
Keresztnév:
E-mail:

A legutóbbi frissítés:

Elérhetőségek

www.onlinegumi.startuzlet.hu

gumiwebinfo@mailbox.hu

gumiweb@citromail.hu

06 20 97-08-714

onlinegumi.startuzlet.hu - Pócs József
Webáruház készítés a StartÜzlettel.