A vásárláshoz regisztráció nem szükséges!
Kérdése van?
06 20 97-08-714
Ingyenes szállítás
Számos terméknél!
Kosár tartalma
Az Ön kosara üres.

Hírek, vezetési tanácsok:
ADAC Téli gumi teszt 2014! 
Meglepetések és csalódások a Német Autóklub 2014-es téligumi tesztjén.

 

A Continental mindent vitt, a Dunlop meglepetést, a Michelin pedig csalódást okozott az ADAC 2014-es Téli Gumiabroncs tesztjén. Négyévszakosokat is teszteltek, bár ne tették volna!

A Continental szerepelt a legjobban az ADAC, Német Autó Klub 2014-es téli autógumi tesztjén. A Dunlop és a Firestone meglepetést okozott kiváló eredményével, a Michelin-nek pedig van min gondolkodni. 195/65R15 és 175/65R14-es méretben vallatták a téli kerekeket ráadásul négyévszakosokat is teszteltek. A “jó” (különösen ajánlott) osztályzatot elért abroncsok egyenletesen magas színvonalat hoztak. 

175/65 R14 méretben a Continental TS850 vizes úton ill. kopásállóságban, a Dunlop SP Winter Response 2 üzemanyag-takarékosság szempontjából, a Michelin Alpin A4 pedig tartósságban nyújtott kimagaslót. 

A 195/65 R15 csoportban a Continental TS850 hóban, valamint üzemanyag-takarékosság és tartósság tekintetében, míg a Bridgestone  LM-001 vizes úton emelkedett ki a csapatból.
Négyévszakosban 195/65R15 méretben teszteltek

A négyévszakos gumiknak külön vizsgálatok keretében téli és nyári gumikkal egyaránt össze kellett mérniük képességeiket. Vizes, havas és jeges úton mutatott jellemzőiket, zajosságukat és üzemanyag-fogyasztásukat a téli gumikkal együtt határozták meg, száraz úton  való megmérettetésük pedig a nyáriakkal együtt történt. Kopásuk mérését részben a nyári, részben a téli tesztek során végezték.

Egy kis visszatekintés:

Tavaly a német autóklub által tesztelt 32 téli gumiabroncsból 4 bukott meg. A bukás oka  minden esetben a gyenge teljesítmény vizes útfelületen. Örvendetesen széles viszont azon abroncsok köre, amelyek között nyugodtan lehet válogatni: összességében 11 különösen ajánlott, és 16 ajánlott eredmény született.

- Két méretet vizsgáltak.

A 2013-as ADAC teszten a 185/60 R15 téli gumik között 7 különösen ajánlott akadt:  Continental TS 850, Dunlop Winterresponse 2, Firestone Winterhawk 3, MIchelin Alpin A4, Nokin WR D3, Goodyear UltraGrip 8, Semperit Speed-Grip 2. Ez a méret egyébként a kis autók (pl. Audi A1, Citroën C3, Fiat Punto, Nissan Micra, Opel Corsa, Seat Ibiza, Skoda Fabia, Suzuki Swift, Renault Clio, VW Polo) között széles körben elterjedt,

A 2013-as ADAC teszten a 225/45 R17, a középkategóriás autók (pl. Audi A3, Mercedes C-osztály, 3-as BMW, Opel Astra, Skoda Octavia) gyakori mérete került tesztelésre . Ebben a kategóriában az ADAC 15 modellt vizsgált. Közülük 4 termék érdemelte ki a különösen ajánlott minősítést, 9 ajánlott osztályzatot kapott, ketten kénytelenek voltak nem ajánlott besorolással beérni. A 4 “jó” téli gumi minden tekintetben kiegyensúlyozott tulajdonságokat mutat, három közülük kiemelkedő erősségekkel is bír. A Continental TS850 havon, a Bridgestone Blizzak LM-32S vízen, a Michelin Alpin A4 kopásállóságban büszkélkedhetett a legjobb eredménnyel. Jóllehet a tavaly új fejlesztésű Uniroyal  MS plus 77 egyéni csúcsokat nem állított fel. 


Rendeletbe foglalta a szaktárca amit minden szerviz szakembere ilyenkor elmond; " 4 milliméternél ne legyen alacsonyabb a gumiabroncs mintamélysége, és téli jelzéssel ellátott gumit használjon az autós" az út és látási viszonyoknak megfelelően.

Változnak a téli gumiabroncs használatra vonatkozó szabályok jövőre hazánkban. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium egyebek mellett 4 milliméterben határozta meg az ilyenkor használatos téli gumik minimális mintamélységét, és egyértelműsítették, rögzítették az elfogadható téli gumiabroncs jelzéseket is.

A szaktárca 2014. január elsejétől több közlekedésbiztonsági célú jogalkalmazást léptet életbe az érintett üzembentartók számára az európai gyakorlathoz igazodva, és egyebek mellett meghatározást adnak a téli gumiabroncs használatra is.

A szabályozás, autósokat érintő legfontosabb eleme, hogy az évszaknak megfelelően a gumi bordázatának 4 milliméternél mélyebbnek kell lennie a biztonság további növelése, a téli gumiabroncs kedvező tulajdonságainak érvényesülése érdekében.

A jogszabály a gumi jelzések (pl. „M+S” vagy „Winter Use” felirat, „Hópihe” ábra) tételes bemutatásával segíti az autósokat a megfelelő minőségű, az évszaknak megfelelő gumiabroncsok azonosításában, beszerzésében.

Az agyon használt téli gumik ideje lejárt!

A gondos autósok számára a rendelet nem eredményez változást. Ám az agyon használt, kritikán aluli,  veszélyes állapotú téli gumik ideje lejárt! A felgyorsult világ, és ezzel együtt a hazai, európai gépjárműpark fejlődésével az autók drasztikus teljesítmény növekedésével a biztonsági berendezések használata egyértelműen szükséges, elengedhetetlené vált és immár januártól a jogalkotók kötelezővé tették. Így a szakszervizek számára, és a hatósági gépjármű ellenőrzések során is a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium határozata lesz az irányadó.


 

Kereső
Kifejezés:

A legutóbbi frissítés:

TOP termékek
Utoljára megtekintett
Még nem tekintett meg egy terméket sem.
Hírlevél feliratkozás
Vezetéknév:
Keresztnév:
E-mail:

A legutóbbi frissítés:

Elérhetőségek

www.onlinegumi.startuzlet.hu

gumiwebinfo@mailbox.hu

gumiweb@citromail.hu

06 20 97-08-714

onlinegumi.startuzlet.hu - Pócs József
Webáruház készítés a StartÜzlettel.